E. Coli Bakterisi Taşıyan Et Ürünlerinin Idrar Yolu Enfeksiyonlarına Neden Olabileceği Belirtildi
E. Coli Bakterisi Taşıyan Et Ürünlerinin Idrar Yolu Enfeksiyonlarına Neden Olabileceği Belirtildi
Amerika Birleşik Devletleri ve İngiltere’den bilim insanları, Güney California’da 2017-2021 yıllarında E. Coli bakterisinin bulunduğu 2 bin 300’ü aşkın idrar örneğini ve aynı dönemde bölgedeki büyük marketlerden toplanan 3 bin 300’den fazla et numunesi inceledi.
Araştırmacılar, En Yüksek E. Coli Bulaşı Oranı Tavuk ve Hindi Etinde Tespit Edildi
Araştırmanın sonuçları, mBio adlı bilimsel dergide yayımlandı. Et üreticileri ve denetleyici kurumların, E. Coli bulaşını azaltmaya yönelik daha sıkı önlemler alması gerektiği vurgulanan çalışma kapsamında, kurumlara, paketlemede sıvı sızıntısının engellenmesi ve hijyen standartlarının yükseltilmesi önerilerinde bulunuldu.
E. Coli Bakterisi Taşıyan Et Ürünlerinin Mutfakta Temas Yolu Ya Da Çiğ Ve Az Pişmiş Tüketimle Bağırsaklara Geçtiğini Belirtildi
Araştırmacılar, E. Coli bulunan et ürünlerinin, mutfakta temas yolu ya da çiğ ve az pişmiş tüketimle bağırsaklara geçtiğini, buradan da üretraya ulaşarak idrar yoluna enfeksiyon taşıyabildiğini ifade etti.
Araştırmaların sonuçları, mBio adlı bilimsel dergide yayımlandı.
Öne Çıkan Noktalar
- E
- Coli Bakterisi Taşıyan Et Ürünlerinin Idrar Yolu Enfeksiyonlarına Neden Olabileceği Belirtildi Amerika Birleşik Devletleri ve İngiltere’den bilim insanları,…
- Coli bakterisinin bulunduğu 2 bin 300’ü aşkın idrar örneğini ve aynı dönemde bölgedeki büyük marketlerden toplanan 3 bin…


